Voltaren árak

Mi az a Voltaren?

A Voltaren a GlaxoSmithKline-Consumer gyógyszergyártó vállalat terméke, gyógyhatású készítménye.

A Voltaren emulgél egy vény nélkül vásárolható gyógyszerkészítmény, amely hatóanyagának, a diklofenák-dietilaminnak köszönhetően, a bőrön keresztül való bejuttatásával, gyulladásgátló és fájdalomcsillapító hatása révén, enyhíti az ízületi és izomfájdalmakat. A Voltaren emulgél elsősorban gyulladások, duzzanatok, csontok és izmok fájdalmának csökkentésére használatos gyógyhatású készítmény. Megjelenését és textúráját illetően, a Voltaren emulgél áttetsző színű, kellemes illatú, nem zsíros tapintású, hűsítő hatású gél.

A Voltaren használata

A Voltaren emulgélt naponta legfeljebb 3-4 alkalommal ajánlatos használni. Alkalmazása igen egyszerű. Egy diónyi mennyiségű géllel, mutató- és középsőujjának ujjbegyével, dörzsölje be a fájdalmas, duzzadt területen lévő bőrfelületet. Eközben az érintett területen enyhe hűsítő hatást érezhet. A gél használata után szappanos vízzel alaposan mosson kezet.

Mire kell vigyázni a Voltaren használatakor?

A Voltaren emulgélt napi rendszerességel legfeljebb két hétig ajánlatos használni folyamatosan. Amennyiben ennyi idő alatt az érintett terület fájdalma, illetve gyulladása nem szűnne meg, további kivizsgálásért forduljon kezelőorvosához.

Abban az esetben, amennyiben a Voltaren emulgél bármelyik összetevőjére allergiás vagy érzékeny, a gél használata nem javallott, illetve csakis előzetes egyeztetés után, kezelőorvosa vagy gyógyszerésze utasítása alapján. A gél továbbá nem használható ekcémás, illetve sérült bőrfelületen vagy nyílt sebek estén. Várandós, illetve szoptatós anyák számára, továbbá 12 éven aluli gyermekek esetében a gél használata szintén nem ajánlott.

A Voltaren emulgélt kizárólag külsőleg, az érintett bőrfelületen lehet alkalmazni, szembe, szájba, egyéb testnyílásba a gyógyszerkészítmény nem kerülhet.

A Voltaren emulgél használatát, illetve mellékhatásait illetően, további tajékoztatást a gyógyszerkészítmény dobozában lévő használati útmutatóban talál.

Voltaren árak Magyarországon

A Voltaren ára nagyban függ a a gyógyszerkésszítmény típusától, kiszerelésétől, hatóanyagénak mennyiségétől, a megrendelt darabszámtól és a beszerzési helyétől. A magyarországi gyógyszertárakban és online kereskedésekben fellelhető Voltaren árak tipikusan a következők:

  • Voltaren Emulgel 1% gél 50 g ára: 1090-1570 Ft
  • Voltaren Emulgel 1% gél 100 g ára: 1750-1910 Ft
  • Voltaren Dolo 25 mg bevont tabletta 20 db ára: 1640 1890 Ft
  • Voltaren Dolo 25 mg lágy kapszula 20 db ára: 1860-2070 Ft
  • Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél 50g ára: 2020-2450 Ft
  • Voltaren ActiGo 140 mg gyógyszeres tapasz 5db ára: 2600-3100 Ft